Засип солоду: BEST Munich – 75%, BEST Pilsen – 15%, BEST Chocolate – 9%, BEST Caramel Munich II – 1%
Гідромодуль 1:4
Введення солоду - 50 °C
Перша пауза - 52 °C, година 10 хвилин
Друга пауза - 64 °C, година 30 хвилин
Третя пауза - 72 °C, година 30 хвилин
Четверта пауза становить 75 °C. Завершення процесу затирання та початок фільтрації при цій температурі.
Промивання дробини водою становить приблизно 1 л на 1 кг солоду. Температура води 78-80°C.
Час кип'ятіння 75 хвилин
Для гіркоти вносимо хміль Tradition α-5,6% на початку кип'ятіння. Розрахунок кількості 1 грн. на 1 л сусла
Смачний хміль Saaz -3.9% вносимо за 45 хвилин до кінця варіння, з розрахунку 2 гр. на 1 літр сусла
Ароматний хміль Hallertauer Blanc або Cascade α-5.9% вноситься безпосередньо після закінчення варіння. Розрахунок запашного хмелю 1 гр. на 1 л сусла
Для бродіння рекомендується використовувати класичні лаггерні дріжджі Saflager W-34/70 або Saflager S-23. Рекомендована температура бродіння 9-12 ° C протягом 10-12 днів.
Після закінчення зброджування зніміть пиво з дріжджами і внесіть праймер. Зменште температуру до 0..+2 °C і витримуйте 8-10 тижнів
Ваше пиво готове! Можна братися до дегустації!