Кукурудзяний цукор - один з важливих інгредієнтів, необхідних для виробництва пива. Для нормального протікання бродіння підходить цукор, зроблений з інших видів сировини - тростинний, буряковий. У пивоварінні застосовуються різні види аналогічних добавок - глюкоза, фруктоза, сахароза, мальтоза та інші. Наприклад, декстроза в пиво - це кристалізована глюкоза.

Основна частка цукру витягується з солоду природним чином. Додатково цукор вводиться в солод, щоб прискорити процес бродіння або регулювати смакові характеристики пива. Цукор кукурудзяний і тростинний, а також замінники відіграють важливу роль в процесі приготування напою. Вибираючи різні види цукру, можна регулювати смакові властивості та інші характеристики пива, наприклад:

Наприклад, цукор білий льодяниковий традиційно застосовується для приготування бельгійських елів підвищеної міцності. Цей вид цукру сприяє отриманню легкої консистенції і підвищеної міцності напою. При використанні тростинного або бурякового цукру висока ймовірність появи неприємних смакових відтінків, що обумовлено вмістом в нерафінованій сировину сторонніх домішок. Коричневі цукру надають пиву карамельний присмак.

Кукурудзяний цукор, глюкоза та інші види речовин, що стимулюють бродіння, підходять для приготування пива. Однак декстроза дає кращі результати у вигляді збільшеної швидкості приготування алкогольних напоїв і бездоганних смакових характеристик. Наприклад, пиво, приготоване на декстрозі, позбавлене вираженого солодкуватого присмаку, як часто буває, якщо в складі солоду присутній цукор.

Декстрини - олігосахариди, які утворюються внаслідок розщеплення крохмалю, що міститься в солодовому зерні. Сьогодні виробники пропонують готову декстрозу, як замінник цукру. Харчуванням для дріжджових грибів, які підтримують процес бродіння, служать фруктоза і глюкоза. Ці компоненти утворюються з сахарози під дією ферментів. В результаті бродіння пивна глюкоза і фруктоза перетворюються в етиловий спирт і вуглекислий газ.

Переваги використання кукурудзяного глюкози

Кукурудзяна декстроза сприяє прискоренню приготування напою і зменшення вмісту сторонніх речовин - побічних продуктів. Для перетворення сахарози в прийнятні для дріжджових грибів поживні форми потрібно більше часу, ніж на переробку глюкози. В результаті багаторазових хімічних перетворень в пивному суслі, приготованому на основі сахарози, крім етилового спирту і вуглекислого газу утворюються інші продукти - сивушні масла, вуглеводні і ефіри, альдегіди, органічні кислоти і вищі спирти.

Всі ці компоненти впливають на смакові і ароматичні характеристики готового пива. Якщо замість сахарози використовується очеретяна або кукурудзяна глюкоза, кількість побічних продуктів і їх об'ємна частка в пиві зводяться до нуля. Результат - поліпшення смакових властивостей пива, нейтралізація сторонніх присмаків, в тому числі відсутність смаку сивушних масел. Кукурудзяну декстрозу також застосовують для приготування дистилятів, міцних алкогольних напоїв.

Через відсутність додаткових хімічних реакцій, пов'язаних з перетворенням цукру в глюкозу і фруктозу, зброджування віскарного сусла відбувається швидше. Декстроза прискорює процеси бродіння. Алкогольні напої на її основі не залишають стороннього присмаку. З іншого боку за допомогою різних видів цукру можна створювати унікальні продукти з багатим своєрідністю смакових відтінків. Якщо ви задумалися на тему, де купити декстрозу в пиво, впоратися із завданням допоможе компанія ТОВ «Пролітех».

Де купити декстрозу в пиво

Компанія ТОВ «Пролітех» пропонує купити карамельний цукор Castle Malting (Бельгія), фруктозу і декстрозу в пиво. Якщо ви вирішили замовити товари в інтернет-магазині, економите гроші і час. Оформити заявку можна, не покидаючи межі будинку або офісу. Процедура займає кілька хвилин. Чому вигідно співпрацювати з нашою компанією:

Оснащуємо підприємства харчової промисловості обладнанням, сировиною, тарою для зберігання і транспортування продуктів харчування і напоїв. Виконаємо монтаж і налаштування обладнання. Нашим клієнтам гарантована консультаційна підтримка та сервісне обслуговування.

Час роботи: з 9:00 до 18:00, Сб.-Нд.: Вихідний
Передзвоніть мені
+38 (098) 192-18-20
+38 (044) 338-56-90
м. Київ, вулиця Євгена Маланюка 55/2

Цукор пивоварний

Добір за параметрами
Всього 4
Ціна
Від до