Час роботи: з 9:00 до 18:00, Сб.-Нд.: Вихідний
Передзвоніть мені
+38 (098) 192-18-20
+38 (044) 338-56-90
м. Київ, вулиця Євгена Маланюка 55/2

Як вибрати домашню пивоварню?

31.01.2019

домашняя пивоварня braumeister

Домашня міні пивоварня - це комплект обладнання повного циклу, що дозволяє в побутових умовах займатися пивоварінням. Установка розрахована на виготовлення 10, 20 або 50 літрів пінного напою за один цикл, який триває не менше 24 днів. Вона складається з наступних компонентів:

 

  • Сусловаркового котла,
  • Ємності для ферментації (бродіння),
  • Пляшки або барила для дозрівання та подальшого зберігання пива.

За розмірами домашня міні броварня небагатьом відрізняється від кухонного комбайна, тому не займе багато місця на кухні або в коморі. Простота використання та можливість у домашніх умовах випробувати досвід пивовару нефахівцеві зробили це обладнання надзвичайно популярним у широких верств населення. Міні пивоварні купують як подарунок родичам та співробітникам, а також для особистого використання.


процесс приготовления пива в домашних условиях

Як зробити пиво в домашніх умовах

Класичні рецепти пива припускають змішування чотирьох інгредієнтів у певній пропорції.

  • Вода має бути м'якою, в ідеалі – фільтрованою.
  • Використовуються дріжджі не типові – харчові, а спеціальні – пивні.

Смак, міцність, колір пива безпосередньо пов'язаний із солодом та хмелем. На щастя, особисто немає необхідності готувати солод, шляхом пророщування, просушування злаків і вирощувати хміль. Готові солоди та концентрати, пропоновані спеціалізованими компаніями, дозволяють максимально полегшити процес домашнього пивоваріння. Пивовари-новатори експериментують із рецептурою, додаючи патоку, фруктові екстракти, мед, спеції. Продаються як базові, так і спеціальні солоди. Так, наприклад, палений солод надає готовому продукту шоколадного смаку, а солод (карамельний) - солодощі.


домашние пивоварни отзывы

Принцип роботи домашньої пивоварні, рейтинг найкращих моделей

Домашні міні пивоварні відрізняються обсягом продукту, що готується. Є компактні моделі на 10-20 літрів, а є справжні побутові пивзаводи об'ємом 50 літрів. Вони відрізняються дизайном та ціною. Принцип роботи установок простий. Достатньо в потрібних пропорціях змішати інгредієнти пивоваріння (солод, хміль, дріжджі, воду), щоб отримати пиво на виході.

 

 

Ще кілька років тому виробники випускали домашні міні пивоварні із сусловарковим котлом, які передбачали виконання та контроль технологічних процесів «вручну». Алгоритм пивоваріння наступний:

  • Затирання: перемелений солод заливається чистою водою і нагрівається до потрібної за рецептурою температури.
  • Охмеління полягає в кип'ятінні сусла з додаванням хмелю і з наступним швидким охолодженням.
  • Щоб досягти процесу бродіння додають дріжджі. Цей процес має тривати до освітлення сусла.
  • На етапі закупорки в пиво додається цукор. Напій розливається по пляшках і вирушає у прохолодне місце для дозрівання.

Сьогодні на зміну ручним установкам прийшли домашні міні пивоварні з автоматичним блоком, який взяв на себе низку функцій:

 

  • контроль часу та температури затирання, робота насосів,
  • виведення на екран показників статусу процесу, поточної температури та часу,
  • інформування оператора про пивоварні паузи.

разновидности сортов пива
У такий агрегат достатньо завантажити інгредієнти за рецептом, решту він зробить сам.

 

Якщо ви хочете максимально відчути себе пивоваром, поетапно пройти весь цикл пивоваріння, вибирайте перший варіант обладнання. Ну а автоматичні домашні міні пивоварні набагато зручніше у використанні, тому що зводять до мінімуму участь людини у технологічних процесах.

На основі відгуків експерти вибудували рейтинг популярних домашніх міні пивоварень:

 

  • за принципом промивання солоду,
  • за обсягом виробленої один цикл продукції,
  • по наявності аксесуарів та допоміжних опцій.

Консультант спеціалізованого магазину допоможе підібрати оптимальну модель домашньої міні-пивоварні з урахуванням переваг споживача.