Фільтр для очищення самогону – витратний матеріал, який використовується на етапі фільтрації міцних алкогольних напоїв. Алкоголь преміального класу – віскі, бренді, горілка, самогон, що вимагає ретельного очищення від домішок. Фільтрація є процесом прогонки напою через спеціальні фільтри для очищення самогону, які затримують речовини, що роблять алкоголь каламутним та надають йому сторонні присмаки, наприклад, гіркоту.
Безпосередньо перед прогонкою напій охолоджують до температури мінус 1°C. В ході охолодження деякі компоненти випадають в осад. Щоб видалити осад, застосовують фільтри для самогону. Раніше для очищення готового продукту застосовувалися такі матеріали, як повсть, фетр, пісок (річковий, морський), деревне вугілля, лляне полотно. На сучасних крафтових підприємствах із виготовлення алкогольних напоїв використовують фільтри для очищення самогону промислового виробництва.
Щоб готувати натуральні напої найвищої якості, необхідно придбати вугільний фільтр для очищення самогону. Процедура фільтрації дозволяє покращити прозорість та органолептичні властивості готового продукту. Вугілля активоване кокосове – фільтр для алкоголю, який допомагає очистити фізичне середовище від домішок. Вугілля має виражені сорбційні та дезодоруючі властивості.
Сорбційна активність матеріалу обумовлена наявністю великої кількості мікропор, у яких затримуються деякі компоненти напою. Виробництво самогону та інших міцних алкогольних напоїв у домашніх умовах пов'язане з утворенням у продукті сивушних олій, які у високій концентрації небезпечні для здоров'я та життя людини.
Сивушні олії – суміш вищих спиртів аліфатичного ряду (ізопропілових, ізобутилових), ефірів, альдегідів та інших побічних продуктів бродіння. Сивушні олії утворені великими молекулами, які добре утримує в порах вугільний фільтр для самогону. Вугільні сорбенти видаляють із напою речовини, які стають причиною похмілля – головного болю та поганого самопочуття.
Якщо відмовитись застосовувати вугільні фільтри для самогону напій може приймати неприємний смак. Наслідки вживання неочищеного самогону виявляються сильною інтоксикацією організму. Як показує практика, менший вміст альдегідів спостерігається в самогоні, виготовленому з винограду. Велика концентрація альдегідів виявляється в алкогольному напої, сировиною для якого була картопля.
Обеззолений фільтр для спирту виготовлений на основі целюлози. Застосовується для очищення алкоголю від домішок, наприклад, відділення гідроксиду заліза у вигляді осадових крупнокристалічних частинок. Паперовий фільтр для горілки – диск, вирізаний із фільтрувального паперу. Діаметр знезолених дисків варіюється в межах 5,5-18 см. Обеззолений означає, що після згоряння диска залишається мінімальна кількість золи.
Вироби відрізняються швидкістю проходження рідини, що фільтрується, і маркуються відповідним чином. Фільтр для спирту дуже швидкого фільтрування (до 16 секунд) жовтого кольору, швидкого фільтрування (до 25 секунд) – червоного відтінку, середнього фільтрування (до 45 секунд) – білого кольору, повільного фільтрування (до 100 секунд) – синього відтінку. Залежно від пористості та густини паперового диска він може затримувати дрібнодисперсні речовини, сульфати важких металів, карбонат цинку, гідроксид заліза. Знезоленим фільтром для горілки зазвичай є червона стрічка, яка використовується після процедури фільтрації за допомогою вугілля.
Недорого купити якісний фільтр для очищення самогону ви можете в інтернет-магазині компанії «Пролітех». Поставляємо підприємствам громадського харчування обладнання та тару провідних світових виробників. Доставка замовлених товарів у міста Київ та Дніпро, Одеса, Львів, Маріуполь, Запоріжжя, Кривий Ріг, Харків виконується у найкоротші терміни. Інші переваги для наших покупців:
В інтернет-магазині можна замовити сучасне, функціональне обладнання, виготовлене на основі передових інженерно-технічних рішень. Продукція, представлена в нашому каталозі, характеризується особливостями - передові технології виробництва продуктів харчування та напоїв, практичні, надійні матеріали, доступна ціна.