Час роботи: з 09:00 до 16:00, Сб.: За домовленністю, Нд.: Вихідний
Передзвоніть мені
+38 (067) 390-55-90
+38 (066) 211-01-03
м. Київ, Харківське шоссе 19, ТЦ Мега Сіті, вхід В, поверх 2, павільйн 2082

Для чого потрібен самогонний апарат?

02.07.2019

Ставлення до алкоголю в усьому світі не однозначне. Деякі вважають, що всі проблеми від випивки, іншим невелика порція алкоголю допомагає розслабитися і позбутися від стресу, треті вибирають застілля зі спиртним в якості приємного і цікавого проведення часу. Кожна з групи людей має право на своє ставлення до міцних напоїв. Але складно не визнати, що, слідуючи багатовіковим традиціям, з приводу (зустріч гостей, свято) на стіл виставляється пляшечка гарного алкоголю, заздалегідь прихована «на випадок».

Але проблема полягає в тому, що купити якісний алкоголь сьогодні непросто. Пропозицій, торгових марок, сортів безліч. Однак все частіше зустрічається підробка, сурогат, після вживання якого лікарняне ліжко - найлегший наслідок. Щоб забезпечити себе якісними спиртними напоями, ті, хто піклується про здоров'я, купують самогонний апарат домашнього використання - дистилятор.

Що таке дистиллятор?

Коли ми розібралися, для чого потрібен дистиллятор, залишилося зрозуміти, як він працює. Це обладнання дозволяє зварити самогон з браги. В принципі, самогонні апарати відомі з давніх часів. Але тільки правильно сконструйований, виготовлений з хімічно інертних матеріалів дистиллятор дає спиртні напої високої якості, після яких на ранок не болить голова, не виникає важке похмілля. Тобто на питання: «Для чого потрібен дистиллятор?» Можна відповісти так: «Щоб забезпечити особисті потреби в якісному міцному алкоголі».

Дистиллятор: принцип роботи

Що таке дистиллятор, ви вже знаєте. Щоб вибрати якісне обладнання на ринку спеціалізованої техніки, потрібно знати який у дистилятора принцип роботи. В цьому випадку при знайомстві з конкретною моделлю ви зможете звернути увагу на функціонал, конструктивні особливості.

Отже, дистиляція - це поділ рідин на фракції за допомогою випарювання з наступною конденсацією. Всі самогонні апарати схожі за конструкцією і мають лише незначні, але важливі відмінності.

  • Основний елемент обладнання - перегінний куб, в якому підтримується постійна висока температура.
  • До кубу приєднаний каплевловлювач - патрубок з нержавійки. Він, в свою чергу, з'єднаний з конденсатором.
  • Брага закипає в кубі, і її пари потрапляють в сталеву трубу, проходять по ній і виявляються в конденсаторі, де знову приймають рідку форму.
  • На наступному етапі повністю охолоджений в «холодильнику» продукт надходить в приймальну ємність. Залишається розлити його по пляшках.

Важливо: Сивушні масла, присутні в бразі, не приймають пароподібну форму при тій температурі, яка підтримується в кубі. За рахунок цього проходження самогону через дистилятор забезпечує отримання чистого алкоголю без шкідливих домішок.

Цікава інформація: Брага, яка використовується для отримання самогону, має міцність в 8-12 градусів. Пройшовши через дистилятор, вона перетворюється в міцний алкоголь з вмістом спирту в 40-96 градусів.

При перегонці браги ви будете контролювати процес, розуміючи всі етапи, тобто зможете переконатися, що все відбувається з дотриманням технології. До речі, а ще для чого потрібен дистиллятор? Щоб отримувати напої не тільки потрібної міцності, але і смакових якостей. Так ось дізнавшись, який у дистилятора принцип роботи, ви зможете регулювати ці характеристики готового продукту в залежності від власних потреб.

Можна варити картопляний або ягідний алкоголь, крохмальну і цукрову самогонку, напій з пшона, буряка, гороху. Особливі гурмани роблять рисовий, лимонний самогон. Все ще не знаєте, що таке дистиллятор? Це обладнання, за допомогою якого можна зварити самогон з будь-якого продукту, заздалегідь підготовленого за певним рецептом.

Які бувають дистилятори

Незважаючи на загальний принцип роботи, дистилятори відрізняються за деякими конструктивними елементами, опціями, матеріалами виготовлення. Коротко зупинимося на цих відмінностях.

  • Матеріалом виготовлення може стати нержавіюча сталь або мідь. В останньому випадку апарат називається «аламбика». Він служить для перегонки віскі, коньяку.
  • Більш просунуті моделі комплектуються сухопарником, який виступає в ролі фільтра для очищення парів від сивушних масел.
  • Більшість конструкцій передбачають нагрівання ємності з брагою від газу, на плиті. Але є дистилятори з вбудованим електронагрівачем. Вони підключаються до мережі і можуть працювати в будь-якому місці, де є розетка.
  • Професійні самогонні апарати оснащуються ректифікаційної колоною. А це вже нова можливість - виробляти спирт високої якості.

Конструкція самогонного апарату робить прилад унікальним, дозволяє використовувати його для конкретної сировини і для отримання певного результату. Тому, перш ніж купити дистилятор, обов'язково потрібно поцікавитися про його характеристики, особливості використання. Найкраще звернутися за консультацією до фахівця магазину «Пролітех». Менеджер допоможе вибрати обладнання з урахуванням конкретних потреб.

Самогон, дистилятор, брага - для чого все це?

І знову повертаємося до питання: «Для чого потрібен дистиллятор, коли бутики алкогольної продукції пропонують товар на будь-який смак, колір, міцність». Почнемо з того, що самогон - споконвічний напій слов'ян, який варили наші предки в домашніх умовах. І робили це вони з особливим умінням, з любов'ю. До самогонки у нас особливе ставлення. Сьогодні вона - рідкість. І рідко хто відмовиться від дегустації якісного домашнього алкоголю. Адже, на відміну від магазинного продукту, склад і технологія виробництва дистиляту точно відомі.

Самогоноваріння в наш час сприймається не як кустарне виробництво дешевого алкоголю. Це справжнє мистецтво, багатоетапний процес від збору і підготовки сировини до відсікання «голови» і «хвоста», отримання перших крапель якісного домашнього продукту. Для багатьох покупка дистилятора стає справжньою знахідкою для організації дозвілля. І справа не в потребі постійно випивати або в пристрасті до алкоголю, а в можливості створювати. Саме тому самогонний апарат можна розглядати в якості прекрасного подарунка людині, у якого з'явився вільний час і можливості займатися виробництвом домашніх міцних напоїв. Наприклад, дідусь чи батько, який вийшов на пенсію і не знає, чим зайняти вільний час, проводить багато часу на дачі, експериментує в домашньому виноробстві. Цю категорію людей однозначно можна віднести до вдячної цільової аудиторії, яка буде рада такому подарунку. Мабуть, це ще одна відповідь на питання: «Для чого потрібен дистиллятор?». І це ще один плюс обладнання.

Як вибрати дистиллятор

На сайті «Пролітех» ви знайдете сучасні моделі самогонних апаратів. Устаткування представлено в різних модифікаціях. Вибрати можна потрібний обсяг, продуктивність, інші параметри. Об'єднують агрегати високу якість та доступний рівень цін. Вибирайте і переходьте від теорії до практики мистецтва самогоноваріння.