Бентоніт чи природна бентонітова глина є традиційним матеріалом видалення природної каламутності вина після закінчення процесів бродіння. Її особливість в абсорбуючому властивості, завдяки цьому глина відмінно підходить для обклеювання виноградних вин. Бентоніт очищає брагу чи вино від шкідливих домішок, відпрацьовані дріжджі та інші продукти переробки. Бентоніт, потрапляючи у вино, притягує та поглинає ці залишкові продукти бродіння та випадає разом з ними на дно у вигляді густого осаду. Покращує смакові якості, освітлює, прибирає осад та неприємний запах. Таким чином, дріжджі випадуть в осад рівним шаром, і ваш продукт стане світлішим. Застосування для міцних напоїв: У гарячу воду додати бентоніт, дотримуючись пропорції 0,5 літри на 1 столову ложку білої глини, потім перемішувати до утворення однорідної маси без грудочок. Далі, тонким струмком по спіралі вливаємо розчин у брагу, перемішати і залишити на 24 години при кімнатній температурі. Зливаємо брагу з осаду через тоненьку трубочку і починаємо процес перегонки. Застосування у виноробство: Холодною водою заливаємо суху білу глину, дотримуючись пропорції 1:10 (одна частина бентоніту на десять частин води) і залишити на 10-12 годин. Наприклад, для очищення 10 літрів вина потрібно 30 г білої глини і 300 мл води. Потім глина перетвориться на вапно. Обов'язково додаємо воду в бетон перед освітленням, щоб суміш стала рідкою. Тепер можна влити у вино тонким струменем, використовуючи трубочку для зручності. Через 5-7 днів потрібно злити вино з осаду.
Написати відгук