Набір спецій для джина "Карпатський".
Набір розрахований на отримання 12-15 л. джина методом парової інфузії або 5-8 л. джина методом мацерації (настоювання) в залежності від бажаної інтенсивності ароматів.
Авторський карпатський рецепт джина, де переплелися міцний аромат ялівцю і трав'янисто-фруктовий смак лісових ягід. Компанію їм складають глід і нотки солодко-кислого гібіскуса.
Приготування джина методом настоювання (мацерації)
На все вам знадобиться:
• 7-8 л спирту міцністю 45-50%
• Набір спецій Hot Rod для Джина
приготування:
Для початку готуємо настойку. Всі інгредієнти закидаємо в ємність, заливаємо 7-8 літрами спирту фортецею 45-50% і наполягаємо близько 10 - 14 днів в темному теплому місці. Струшуємо кожен день.
Після відстоювання рідина фільтрується і розлучається чистою холодною водою до 30-35 градусів.
Розбавлена настоянка заливається в перегінний куб, нагрівальний прилад виставляється на середню температуру. Якщо ви використовували розбавлений спирт або хороший самогон - досить відібрати перші 50 г голів.
Відбір «серця» закінчується на 45% в струмені. Тут важливо не пропустити момент - через хвостів, навіть мінімальних, домашній джин мутніє.
Вимірюємо фортеця отриманого алкоголю, розводимо його до 45 градусів. Пам'ятайте, джин міцніше горілки, розведення нижче, ніж до 42 градусів начисто знищить цитрусові нотки.
Готовий напій повинен відпочити тиждень.
Приготування джина методом парової інфузії за допомогою джин-кошики (Даний метод рекомендується Hot Rod Distiller)
На все вам знадобиться:
• 20 літрів розведеного спирту з міцністю 30%
• Набір спецій Hot Rod для Джина
• Джин-корзина Hot Rod
приготування:
1. Подрібнюємо спеції в ступці (або на блендері). Досить порушити цілісність ягід ялівцю. Не варто надмірно подрібнювати спеції.
2. Засипаємо ретельно перемішані спеції в джин-кошик.
3. Заповнюємо перегінний куб спиртом, попередньо розведеним до фортеці 30%.
4. Починаємо перегонку при невеликій температурі, щоб наші спеції прогрівалися поступово і рівномірно.
5. У процесі перегонки стежте за рівнем флегми в джин-кошику. Не допускайте переливу флегми назад в куб. Зливайте вміст джин-кошика в ємність для відходів використовуючи дренажний кран внизу. Дану процедуру можливо знадобиться повторити кілька разів протягом всієї перегонки.
6. Перші 20-50 мл отриманого дистиляту варто зібрати в окрему ємність і відставити убік. Це найбільш гіркі ефірні масла ялівцю.
7. Основна фракція відбирається до тих пір, поки градус в струмені не знизиться до 50%.
8. Надлишок хвостів буде приводити до помутніння джина при розведенні.
9. Розбавляємо наш джин до 42-45 градусів.
10. Готовий напій повинен відпочити тиждень.
Вид упаковки Вакуумна упаковка
Вага 250 г
Характеристики
Склад Ялівець, Коріандр, Корінь дягелю, Плоди чорноплідної горобини, Сушені яблука, Пелюстки гибискуса, Плоди шипшини, Плоди червоної горобини, Чорна бузина, Чорниця сушена, Глід
Написати відгук