Антиоксидант, стабілізатор, антисептик.
Країна виробник: Італия
ЗАГАЛЬНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Зовнішній вид: кристалічний порошок білого кольору з легким запахом сірки. Препарат широкого спектра дії, незамінний для виробництва вин. Метабісульфіт калію має антиоксидантні властивості, інгібує сторонню мікрофлору та окисні ферменти. При виготовленні червоних вин сприяє екстракції поліфенолів.
СКЛАД
Метабісульфіт (Піросульфіт) калію (Е224)
ЗАСТОСУВАННЯ
Застосовується для сульфітації сусла та вина, діє як антиокислювач та антисептичний агент проти сторонніх мікроорганізмів. Збільшує розчинність фенолів. Сприяє зв'язуванню кисню, перешкоджає дії окисних ферментів. Застосовується для виробництва: вина, оцту, бренді, крохмалю, фруктових напоїв, пива, сушених фруктів, лікерів, сушені вироби (крім хліба), сиропів, розсолів у масло продуктах, вакуум сусла.
ДОЗУВАННЯ
Дозування препарату залежить від різних факторів. Рекомендоване дозування 10г/100л вина.
При дисоціації 1 г метабісульфіту калію виділяється приблизно 0,56 г (560 мг) SO2
ІНСТРУКЦІЯ ПО ЗАСТОСУВАННЮ
Розчиніть продукт в основній масі вина або сусла, що обробляється, забезпечте ретельне перемішування.
ПАКУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ
1 кг
Препарат боїться вологості, що викликає затвердіння порошку. Цей процес – прискорюється, якщо препарат зберігається у теплому та вологому приміщенні.
Продукт повинен зберігатися в сухому, прохолодному та провітрюваному місці.
Необходимое содержание S02 в вине (расчет по общему содержанию)
|
Необходимая дозировка
Метабисульфита калия «Вини» для сульфитации вина до заданного значения (1 ст.)
|
г/100л
|
мг/дм3
|
Дозировка
|
Дозировка калия К+ вносимая в вино мг/дм3
|
1
|
10
|
1,8 г/100л вина
|
6,2
|
2
|
20
|
3,6 г/100л вина
|
12,5
|
3
|
30
|
5,4 г/100л вина
|
18,8
|
4
|
40
|
7,1 г/100л вина
|
25,0
|
5
|
50
|
8,9 г/100л вина
|
31,3
|
6
|
60
|
10,7 г/100л вина
|
37,5
|
7
|
70
|
12,5 г/100л вина
|
43,8
|
8
|
80
|
14,3 г/100л вина
|
50,0
|
9
|
90
|
16,1 г/100л вина
|
56,3
|
10
|
100
|
17,9 г/100л вина
|
62,5
|
Написати відгук