Сухі дріжджі Лалвін V1116 для виробництва продуктів бродіння були виведені в 1972 Національним інститутом агрономічних досліджень в Монпельє, Франція. Лалвін V1116 розроблений підкреслювати свіжість продуктів бродіння. Натуральні свіжі фруктові аромати зберігаються довше порівняно з продуктами бродіння, виробленими з використанням інших дріжджів. При низьких температурах бродіння (нижче 16°) та правильному підживленні (продукти GoFerm та Fermaid K) Лалвін V1116 виробляє велику кількість квіткових ефірів (ізоамілацетат, гексилацетат, фенілетилацетат). Ці ефіри привносять свіжі аромати квітів нейтральним продуктам. Серед дріжджів з високим виробництвом ефірів, Лалвін V1116 найбільш стійкий у складних умовах бродіння, таких як низька каламутність, низька температура, мала кількість жирних амінокислот. Лалвін V1116 одержують шляхом розведення чистої культури з подальшим висушуванням у спеціально розробленому устаткуванні. Lalvin V1116 рекомендований для використання при виробництві сидрів, а також квасу, медовухи, білих, рожевих та стандартних червоних сортів вин.
Мікробіологічні характеристики:
• Класифікація: Saccharomyces cerevisiae
• Чинник конкуренції К2
• Толерантність до спирту до 18%
•Коротка лаг-фаза
• Швидка швидкість бродіння
• Широкий спектр температури бродіння 10-35°С.
• Низький рівень виробництва H2S
• Низька потреба в азоті
• Висока потреба в О2: необхідний вироблення чинників виживання
• Низкий уровень выработки волатильной кислотности
• Cередній рівень виробітку SО2
• Слабке піноутворення
Дозування
Всі продукти бродіння – 25-40 г/гл
Рівень дозування залежить від кількості цукрів у суслі, а також від санітарного стану матеріалів та обладнання.
Застосування
Лалвін V1116 ррегідрують у воді при 40°С, у співвідношенні 1 до 10. Якщо використовується GoFerm, співвідношення збільшується до 1 до 20. Після додавання сухих дріжджів у воду, необхідно настояти протягом 20 хвилин, іноді помішуючи, щоб не утворилися згустки. Через 20 хвилин додати в сусло.
Примітки:
• Загальний час регідрації не повинен перевищувати 45 хвилин
• Щоб уникнути температурного шоку, різниця тепмератури сусла та дріжджової суспензії не повинна перевищувати 10°
• Важливо регідрувати дріжджі в чистій посудині
• Регідрація дріжджів в суслі не рекомендована.
Упаковка та зберігання
• Усі сухі дріжджі повинні зберігатися в сухому місці при температурі 5-15 °С. Термін придатності до 3 років.
• Втрата активності становить 5% на рік при температурі 5 С і 20% при температурі 30 С, при герметичній упаковці.
• Після відкриття упаковки та правильного зберігання активність дріжджів зберігається протягом 3 місяців.
Написати відгук