Сухі дріжджі Уваферм CEG для виробництва продуктів бродіння були виведені дослідницькою станцією в Гізенхаймі, Німеччина для повільного бродіння. Після ферментації, отриманий продукт набуває чистого смаку з великою кількістю естерів. Uvaferm CEG починає зброджування повільно, без збільшення температури сусла і ферментують вторинні аромати. Дані дріжджі мають середню потребу в підживлені, відповідно, додавання таких продуктів, як Go-Ferm Protect та Fermaid К позитивно відіб’ється на процесі бродіння.
UVAFERM CEG™ можна розглядати при виробництві напівсухого сидру, оскільки ці дріжджі можна зупинити до досягнення повної «сухості» кінцевого продукту.
Мікробіологічні характеристики:
- Класифікація: Saccharomyces cerevisiae
- Чутливі до фактору конкуренції К2
- Толерантність до спирту до 14,5%
- Коротка лаг-фаза
- Швидкість бродіння від середньої до повільної
- Оптимальний спектр температури бродіння 12 - 18°С
- Низький рівень синтезу H2S
- Низька потреба в азоті
- Середній рівень виділення SО2
- Гарне осаджування по закінченню бродіння
- Слабе піноутворення
Дозування
Всі продукти бродіння – 25-40 г/100л
Рівень дозування залежить від кількості цукрів в суслі, а також від санітарного стану матеріалів та обладнання.
Використання
Uvaferm CEG регідрують у воді при 40°С, в співвідношення 1 до 10. Якщо використовується GoFerm Protect, то співвідношення буде 1 до 20. Після додавання сухих дріжджів у воду, необхідно настоювати протягом 20 хвилин, іноді помішуючи, щоб не створювалися згустки, після чого додати в сусло
Примітка:
- Загальний час регідрації не повинен перевищувати 45 хвилин
- Для запобігання температурного шоку різниця температура сусла і дріжджової суспензії не повинна перевищувати 10°
- Важливо регідрувати дріжджі в чистій посудині
- Регідрація дріжджів в суслі не рекомендована.
Написати відгук