Для многих начинающих винокуров интересны эксперименты. Но не менее интересно для них освоение проверенных, классических рецептов крепкого алкоголя. Тех счастливцев, кто недавно стал владельцем новенького, блестящего дистиллятора, без сомнения, интересует, как сделать самогон в домашних условиях. Ведь для этого оборудование и приобреталось.
Коли пиво зварене, перед пивоваром постає завдання – зберігання пива в домашніх умовах. Цей етап не менш важливий, ніж дотримання технологічних процесів під час безпосереднього варіння, тому що невідповідність умов може списати «нанівець» всю працю.
Для багатьох пивоварів є справою честі отримати абсолютно прозоре пиво. Тим більше, що прозорість напою впливає не тільки на привабливість його та естетичне сприйняття, але й на смакові характеристики, ароматичні показники.
Ставлення до алкоголю в усьому світі не однозначне. Деякі вважають, що всі проблеми від випивки, іншим невелика порція алкоголю допомагає розслабитися і позбутися від стресу, треті вибирають застілля зі спиртним в якості приємного і цікавого проведення часу. Кожна з групи людей має право на своє ставлення до міцних напоїв. Але складно не визнати, що, слідуючи багатовіковим традиціям, з приводу (зустріч гостей, свято) на стіл виставляється пляшечка гарного алкоголю, заздалегідь прихована «на випадок».
Напевно, кожну дорослу людину хоч раз відвідувала нав'язлива ідея про те, щоб самому приготувати самогон або інший алкогольний напій домашнього приготування. Особливо це актуально для тих, хто тільки приїхав з сільського відпочинку, де не раз пригощався перваком або ароматною наливкою. Справа за малим!
Від того, наскільки грамотно, якісно і в повній відповідності з вимогами виробника буде експлуатуватися самогонний апарат, прямо залежить міцність, смакові властивості, прозорість одержуваного дистиляту.
«З появою нових технологій пивоваріння у професійній сфері стали використати термін juicy («соковите») пиво. Найчастіше цю властивість надають охмеленим елям. І тут же серед фахівців виникла суперечка, яке пиво можна називати соковитим, а яке hazy («каламутним»)?
Відомий бровар Джош Вайкерт поділився рецептом білого пшеничного пива на спеціалізованому сайті Beer&Brewing. Рецептура буде корисна для пивоварів, хто шукає нові смаки, аромати, люблять експериментувати.
Початківцям пивоварам та простим споживачам буде цікаво дізнатися, які інгредієнти та які хімічні реакції дозволяють отримати звичний нам смак, колір та аромат пива.
З чого варто розпочати свій шлях пивовару? Безумовно, виникає безліч питань на перших етапах. Ми постараємося максимально докладно та корисно вказати Вам на що варто звернути увагу при варінні свого першого домашнього пива!
Любите певний сорт пива? Дізнайтеся, як зробити самостійно таке пиво в домашніх умовах! Як правильно скопіювати улюблений сорт без втрати якості смаку?
Домашня міні пивоварня - це комплект обладнання повного циклу, що дозволяє в побутових умовах займатися пивоварінням. Установка розрахована на виготовлення 10, 20 або 50 літрів пінного напою за один цикл, який триває не менше 24 днів.
Покрокова інструкція з домашнього пивоваріння. З чого варто почати і що потрібно, щоб зварити свій перший пінний напій.
Якщо ви захочете побалувати себе чудовим гірко-солодким чорним портером, ваша душа «здійметься», коли ви скуштуєте його